5,5-tumsskärm

Xperia L1 - Sonys nya budgetmodell

Sony har lanserat en ny billigare mobil med 5,5-tumsskärm.

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt som Sony börjar lansera den uppfräschade toppmodellen Xperia XZs och mellanprislurarna Xperia XA1 och XA1 Ultra passar man på att släppa en budgetlur med namnet Xperia L1.

Xperia L1 har en design liknande den vi sett från Sony släpp sen i september förra året, med rundade långsidor och avklippta kortsidor. Skärmen är på 5,5 tum, med upplösningen 1280 x 720 pixel. Chipsetet är MediaTek MT6737T med fyra processorkärnor på 1,45 GHz. Här finns också 2 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring med plats för minneskort. Huvudkameran är på 13 megapixel.

Sony Xperia L1 börjar säljas i Sverige i slutet av april till ett pris av drygt 2000 kronor.Den kommer i färgerna svart, vit eller rosa.

Sony framhåller funktionerna Smart Cleaner, som automatiskt stänger av oanvända processer och rensar cache, Xperia Actions, som efter användarens beteende anpassar telefonens inställningar, och Xperia Tips, som ska förse användaren med relevant och läglig information, som säljargument. Frågan är om det räcker i konkurrensen mot bland andra Nokia 5 och Moto G5 som ser ut att erbjuda bättre prestanda till samma prislapp.

Källa