Galaxy Xcover

Samsungs tåliga kommer i november

Nu har Samsung gått ut med en prisuppgift och tidpunkt för säljstart på den svenska marknaden för den tåliga Android-mobilen Galaxy Xcover.

Publicerad:

11 aug 2011 - 09:15

Uppdaterad:

11 aug 2011 - 09:15

Samsung planerar att börja säljas Galaxy Xcover i Sverige under november. Det innebär sannolikt att den kommer ut på marknaden en tid efter att Sony Ericsson har börjat sälja den konkurrerande modellen Active.

Priset för Galaxy Xcover kommer att hamna på cirka 2800 kronor, vilket gör att de båda modellerna även hamnar i samma prisklass. 

Samsung uppger att Xcover ska uppfylla kraven för IP-klass 67. Den första siffran anger att smuts eller andra små partiklar inte ska kunna tränga in i telefonen och den andra siffran betyder att telefonen ska kunna vara nedsänkt i vatten på en meters djup under 30 minuter.

Glaset i skärmen ska vara både repskyddat och tåla stötar bättre än andra telefoner. Enligt Samsung är glaset "fyra till fem gånger starkare än vanligt glas".

Android-versionen är 2.3 och den kombineras med Samsung eget gränssnitt Touchwiz. Bland de förinstallerade apparna kan nämnas Thinkfree Office och en app för fm-radio. Telefonen har en 3,2 megapixel-kamera med led-blixt. 

.

.

 

.