https://www.mobil.se/appar/apptips-t-gstationen
563836
Appar
I stället för tågtavlan

Apptips: Tågstationen

Nu finns det en uppdaterad app för att hålla reda på tågavgångar till Android igen.

Kollektivtrafikappar är populära, och inte så konstigt heller då många av oss tillbringar så mycket tid med att pendla, och appar kan hjälpa oss både att hitta bästa resan och att upptäcka förseningar i tid. Att så mycket data finns tillgängligt med öppet gränssnitt underlättar förstås för apputvecklarna.

En användbar funktion är att se alla ankomster och avgångar med eventuella förseningar från en viss station. För detta har tidigare appen Tågtavlan varit förstahandsvalet för tågresor, men den appen har inte utvecklats på ett tag och nu finns till Android i stället Tågstationen som löser samma uppgift på ett snyggt sätt.

I grundvyn ser du ankomster eller avgångar från en vald station, antingen den närmsta stationen eller någon av dina favoriter. Klickar du på ett tåg kan du se dess linje och historiken när det ankommit och avgått från stationer på vägen och därmed få en bild av var tåget befinner sig och om det håller på att köra ikapp en eventuell försening. Du ser även linjen på en karta. Du kan också bevaka avgångar för att få förvarning om förseningar och inställda tåg som aviseringar.

I inställningarna hittar du finlir med hur informationen visas och har möjlighet att kontakta utvecklaren som aktivt arbetar med appen.

Appen är gratis, men du kan pynta en tia för att få den reklamfri.

Ämnen

 • Tågstationen

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  1.5.12
  Utvecklare:
  potatiz
  Pris (Android):
  Gratis (10 kr för att få reklamfri)
  Betyg
  8/10