https://www.mobil.se/appar/apptips-goeuro
563699
Appar
Resebyrå för resor av alla slag

Apptips: GoEuro

GoEuro är en prisjämförelsesajt och bokningstjänst för resor, med extra knorr att du kan jämföra trafikslag.

Resebokningstjänster tenderar att vara knutna till ett trafikslag. Antingen flygresor eller tågresor, till exempel. Det är här GoEuro kommer in.

På typiskt vis anger du mellan vilka orter du vill resa och vilket datum, sedan tuggar appen fram alternativa rutter sorterade i prisordning, för buss, tåg och flyg i separata listor. Högst upp får du flikar för de olika listorna som samtidigt fungerar som jämförelse för vilket trafikslag som blir billigast på just denna sträcka.

Du kan välja att använda appen just bara som prisjämförelseapp och sedan gå in och boka hos den reseoperatör du valt, eller så kan du registrera dig hos GoEuro och köpa din resa direkt i appen. Vid en jämförelse noterar jag att jag får samma pris på till exempel en tågresa mellan Stockholm och Göteborg som jag får via SJ:s app, så det kostar varken mer eller mindre beroende på hur du väljer att boka.

GoEuros mål är att täcka in hela Europa, så det går alldeles utmärkt att söka även på utrikesresor inom Europa. Här blir dock tåg och buss raskt krångligare alternativ, och så fort resan blir för komplicerad faller dessa två alternativ bort, men till exempel till Tyskland kan du fortfarande välja trafikslag.

På det hela taget en väl fungerande app som fyller sitt syfte, oavsett om du väljer att boka genom den eller bara söka efter bästa alternativ.

Ämnen

 • GoEuro

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  4.1.0
  Version (Ios):
  3.0.1
  Utvecklare:
  GoEuro
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10