https://www.mobil.se/appar/apptips-varningsklocka-f-r-h-rseln
564778
Ear Guardian

Apptips: Varningsklocka för hörseln

Den här appen hjälper dig att hålla koll om du har ett bullrigt jobb.

Ear Guardian är utvecklad för folk som arbetar professionellt som musiker, men den är minst lika användbar för andra som arbetar i miljöer som ibland kan ha höga ljudnivåer.

I grunden är det en decibelmätare som använder mobilens högtalare, i sig en inte särskilt originell funktion. Det som gör appen intressant är att den även håller reda på din “dagliga dos” av för höga ljudvolymer.

Detta illustreras med en primitiv men begriplig bild av ett kärl som börjar tömmas vid för höga ljudnivåer. Hur fort beror på hur högt. Är det riktigt högt, märker jag när jag provar med att lägga mobilen på ett högtalarelement, tickar bägarens procenttal ner i snabb takt.

Appen är tänkt att vara påslagen under pågående arbete, och varnar dig när dina öron behöver vila. Händer det ofta är det nog en indikation att något behöver göras åt ljudnivån (vilket kan vara svårt för musiker) eller att man behöver hörselskydd.

Appen är enkel och inte särskilt snygg, men genuint användbar i jobbet för den som behöver den. Den har få funktioner och rörliga element, och det mesta förklaras av en informationsbild med pilar. 

Appen heter Ear Guardian och du kan söka på Ear Guardian i Appstore, men där kallar den sig Med öra för orkester.

Ämnen

 • Ear Guardian

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.5
  Utvecklare:
  Andrew Smith
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  6/10