Läs dina meddelanden på datorn

Android Messages inom kort i version även för webben

Snart ska du kunna läsa dina Android-meddelanden direkt på din dator. Detta då Google nu lanserat Android Messages i en version för webben.

Publicerad Uppdaterad

Jo, det har gått att läsa Android-meddelanden på datorn även tidigare. Men då har man fått vända sig till diverse tredjepartstjänster. En officiell lösning från Google har däremot lyst med sin frånvaro fram till nu, då man äntligen lanserat sin webbklient i en variant för webbläsare. Android Messages blir en allt mer intressant plattform för kommunikation, inte minst efter att Google nu satsat på stöd för RCS, vilket medger betydligt mer moderna funktioner än man tidigare kunnat erbjuda via SMS. Det handlar till exempel om möjligheten att skicka gruppmeddelanden på ett smidigt sätt och att skicka högupplösta bilder och filmer i bra kvalitet utan att filen behöver tappa i kvalitet och skalas ner när den skickas. Det handlar alltså både om enkla sms i textform och mer innehållsrika meddelanden med bilder, film och annat innehåll. 

Rullas ut succesivt

Den som vill använda Android Messages på sin dator ska inte behöva vänta länge till. Google har officiellt lanserat webbverisonen av tjänsten men just nu när vi provar går det än så länge inte att ansluta sig. Google skriver på sin blogg om lanseringen att den kommer att rullas ut succesivt inom den kommande veckan. I mobilappen Android Messages ska man då kunna välja att aktivera webbversionen, men den möjligheten finns alltså ännu inte för oss, trots att vi uppdaterat till den senaste versionen. När funktionen är aktiv så ska möjligheten både at skicka och ta emot meddelanden finnas även på webben och den officiella sajten som alltså nu är igång hittar man på adressen messages.android.com.

Källa