Påstås erbjuda imponerande prestanda

Apples A11-chipp dyker upp på bild

En bildläcka på Weibo påstås avslöja hur Apples nya A11-chipp ser ut.

Apples A11-chipset, som förväntas sitta i kommande Iphone 8, ska enligt uppgifter på det kinesiska nätverket Weibo vara så kraftfullt att inget kommer att kunna mäta sig med det på ett år.

Publicerad Uppdaterad

Det är taiwanesiska TSMC som ska tillverka det nya A11-chipp som Apples kommande Iphone-modeller sägs vara rustade med. Eftersom chippet tillverkas med 10-nanometersteknologi så ska det både vara mer kraftfullt och mer energisnålt än tidigare chipp, en kombination som förstås öppnar upp för imponerande prestanda. Och nu har Geekbar gjort ett uttalande på det kinesiska sociala nätverket Weibo, där man hävdar att chippet är så kraftfullt att inget annat chipp kommer att vara i närheten av samma prestanda förrän tidigast om ett år. Samtidigt har man publicerat en bild som påstås föreställa det kommande chippet. 

Återstår att se

Hur det verkligen ligger till med prestandan återstår förstås att se, och all förhandsinformation av det här slaget bör förstås tas med en rejäl nypa salt. Men att 10-nanometersteknologin medger stora framsteg på prestandasidan är det nog ingen som tvivlar på. Samsungs Exynos 8895-chipp, som sitter i Galaxy S8, S8+ och Note 8 och Qualcomms Snapdragon 835-chipp är också tillverkade med 10-nanometersteknologi. 

Källa