https://www.mobil.se/nyheter/blackberry-key2-offentliggors-i-new-york-den-7-juni
565284
Fortsätter på samma bana

Blackberry Key2 offentliggörs i New York den 7 juni

Så var den till slut på gång, uppföljaren till förra årets telefon med fysiskt tangentbord från kanadensiska Blackberry.

Blackberrytelefonen KeyOne är onekligen en udda fågel i smartphonevärlden. Inte minst för att den bygger på det klassiska Blackberrykonceptet med ett fysiskt tangentbord istället för ett virtuellt. Det innebär också att bildskärmen blir ganska annorlunda jämfört med en gängse smartphone-skärm. I KeyOne-fallet handlar det närmare bestämt om en skärmyta på 4,5 tum och ett 3:2-bildförhållande. Men det finns uppenbarligen användare som uppskattar det fysiska tangentbordet fortfarande, för nu har den kanadensiska tillverkaren bjudit in till ett lanseringsevent för ”Key2” i New York den 7 juni. 

Få rykten

Det har inte cirkulerat sådär våldsamt mycket förhandsrykten om den kommande enheten, något som sannolikt beror på att den helt enkelt inte är jättespännande för den stora massan. Men enligt det som finns att gå på så här långt – inte minst dokument som lämnats in til kinesiska myndigheter för godkännande – så ska Key2 vara ganska lik sin föregångare, men får en del uppgraderingar som gör den lite mer anpassad till samtiden. Bland annat ska den få en lite vassare Snapdragon 660-processor, en dubbelkameralösning (12 + 8 megapixlar) på baksidan och ett arbetsminne på 6 GB.