Har rasat på nedladdningslistorna

Det går mycket trögt för Instagrams video-app IGTV

I slutet av juni släppte Instagram sin nya video-app IGTV, som medger upp till en timme långa klipp. Men efter ett initialt stort intresse har nu appen rasat på nedladdningslistorna, och det verkar finnas en hel del att göra om man ska få fart på konceptet.

Publicerad Uppdaterad

Instagram lanserade med buller och bång en helt ny tjänst i juni, kallad IGTV. Tjänsten som, till skillnad från den ordinarie Instagram-appen, erbjuder möjligheten för innehållsskaparna att ladda upp klipp på en hel timme sågs då som en potentiell utmanare till allt från Snapchat till Youtube. Instagram hade även knutit en del spännande innehållsskapare till sig, något som borgade för att det här skulle kunna bli en riktig raket på nedladdningslistorna. Till en början såg allt väldigt lovande ut och appen tog sig i USA till en 25:e-plats över de mest nedladdade apparna för både IOS och Android. 

Ligger nu på plats 1 497

Men efter smakstarten så har appen nu formligen rasat. Färska siffror från analysfirman Sensor Tower visar att IGTV nu ligger på plats 1 497 när det handlar om de mest nedladdade mobilapparna för både IOS och Android. Antalet nedladdningar har därmed minskat med 94 procent, och 70 000 nedladdningar i veckan är med Instagram-mått mätt försvinnande lite. Instagrams vd säger i en intervju med Techcrunch att det är ett nytt format och att det kommer att dröja innan folk anpassar sig till det. 

Svårhanterat format

Det är förstås en helt annan femma att vara en intressant innehållsskapare när man har en minut att förhålla sig till, än om man ska försöka underhålla användarna i uppåt 15, 30 eller 60 minuter. Den saken kan ha bidragit till att succén uteblivit, och vissa innehållsskapare har varit mycket skeptiska till plattformen. Huruvida IGTV-konceptet kan få momentum återstår att se, och det är fortfarande aningen för tidigt att räkna ut appen helt och hållet. Men det ser minst sagt tufft ut. 

Källa