https://www.mobil.se/nyheter/diskret-stegr-knare-fr-n-garmin
561939
Nyheter
Billig

Diskret stegräknare från Garmin

Garmin Vivomove
Budget blir bra och stegräknaren gör en helomvändning hos Garmin.

Garmin Vivomove är inte en helt och hållet ny produkt, men under Ifa-mässan är det första gången vi får lägga vantarna på den. Vivomove symboliserar något av en helomvändning för Garmin och deras stegräknare. För om vi ska vara ärliga har ingen av deras band direkt varit några skönheter på designfronten.

Garmin Vivomove

Nu har de tagit inspiration från bland annat Withings Activité-klockor och Vivomove ser till stor del ut just som ett vanligt analogt armbandsur. 

Garmin Vivomove

Diskret design
Vivomove kommer såklart i ett flertal färger för att passa så många som möjligt, men det vi fastnar för är hur pass diskret dess två mätare integrerats. Den ena symboliserar antal steg i förhållande till ditt uppsatta stegmål, medan den andra är Garmins numera standardiserade arga röda linje, som påminner dig i olika steg när du suttit still för länge. De två mätarna flankerar mitten av urtavlan och ser faktiskt riktigt snyggt integrerade ut oavsett modell.

Garmin Vivomove

Enheten saknar pulsmätare, men har en batteritid på upp till ett år med ett vanligt klockbatteri och givetvis synkar den mot Garmins Connect-tjänst. Beroende på modell och material varierar prislappen mellan 1799 och 3199 kronor.

Ny löparklocka
En lite nyare historia från Garmin, bara någon vecka gammal, är den billiga Forerunner 35, som blir din för strax över 2000 kronor. Det är inte Garmins billigaste löparklocka, men sett till vad den ger för mervärde känns den riktigt prisvärd.

Garmin Forerunner 35

Forerunner 35 tar många funktioner från sina dyrare släktingar och stoppar det i en dedikerad löparklocka (löpning, cykling och konditionsträning är de enda profiler som går att välja på). Här finns såklart inbyggd GPS och en bunt löparfunktioner, vilket är vad som förväntas. Nytt är att du även får med optisk pulsmätare på klockans baksida, aktivitetsmätning dygnet runt och bluetooth-koppling mot mobilen. Det senare både för att synka och överföra data från klockan, men också för att visa notiser från telefonen på klockan. Tyvärr är klockan i billigaste laget för att även ha stöd för Garmins appar från Connect IQ-affären. 

Garmin Forerunner 35

Sett till hur Garmins produkter brukar fungera och vilken prislapp vi pratar om känns det som en värdig konkurrent till Tomtom och andra billigare löparklockor och den dyker upp i butik under tredje kvartalet i år.