Till enklare Windows-mobiler

Efter Mango kommer Tango

Microsoft har avslöjat lite om sina planer för Windows Phone efter den nu aktuella Mango-uppgraderingen.

Publicerad Uppdaterad

När första Windows-telefonerna med Mango-versionen av systemet har nyligen presenterats passar Microsoft på att ge en glimt av vad man planerar för systemet efter att Mango nått ut till användarna.

Nästa uppdatering kommer att kallas Tango, upger webbplatsen Engadet.com. Vid en utvecklarkonferens har Microsoft avslöjat att Tango är tänkt att kunna köras på enklare mobiler och innehålla funktioner med fokus på u-länder. Bland annat handlar det om funktioner kopplade till Microsofts sökmotor Bing som ska bli tilgängliga i mobilerna när Tango rullas ut under nästa år.

Att enklare mobiler är något som nämns i förhandsuppgifterna kan tyda på att Microsof t är på väg att släppa på de strikta kraven på hårdvara som tillverkarna hittils varit tvingade att följa. Möjligheten att tillverka enklare Windows-mobiler var något som Microsoft talade öppet om redan vid lanseringen av Windows Phone, men sedan har kraven inte ändrats. En ändring på den punkten stämmer också med samarbetspartern Nokias uttalade mål om att fortsätta tillverka billiga smartphones trots övergången till Windows Phone.

 Efter Tango ska det vara dags för en större uppgradering igen, med arbetsnamnet Apollo. Det ska vara fråga om övergången till version 8 av Windows Phone.