IFA: Mindre brus

Så är Sonys hörlurar med brusreducering

Sony har släppt tre par intressanta hörlurar på IFA, alla trådlösa och alla med brusreducering. Vi har testat på plats.

Publicerad Uppdaterad

Vi börjar med bygellurarna WH-1000XM2. I montern hos Sony kan man testa de lurarna i en uppbyggd flygplansmiljö och anledningen till det är att de förutom brusreducering kan känna av och ytterligare förbättra ljudet just i flygkabiner. De gör det genom att känna av lufttrycket och anpassa sig efter det. När vi tidigare testat Sonys brusreducerande lurar har vi varit imponerade och de här nya lurarna är inget undantag. En ytterligare nyhet är att de med hjälp av en rörelsesensor kan anpassa ljudet till om du sitter still eller rör på dig. På det sättet kan du få full brusreducering när du sitter på jobbet, men låta lurarna släppa igenom viktiga ljud när du rör dig ute i trafiken.

Utöver klafflurarna har Sony lanserat ett par in-ear-lurar med båge runt halsen kallade WI-1000X och ett par trådlösa in-ear-lurar kallade WF-1000X av samma typ som Apples Airpods. Vi går direkt på de senare och eftersom jag testar de lurarna på en annan plats i montern med andra förutsättningar är det svårt att jämföra brusreduceringen direkt, men att den har effekt är tydligt. Mässor är ju väldigt stimmiga och med lurarna kan jag utan störmoment höra musiken.

Lurarna laddas med en medföljande förvaringsbox som i sin tur laddas via mikro-usb. Vi får återkomma med omdömen om alla dessa tre när vi testat dem mer ingående.