7 tum med 3D-kamera

Google släpper surfplatta för 3D-kartläggning

Project Tango kan kartlägga i 3D. En surfplatta på temat uppges nu vara på gång.

Googles 3D-kartläggningsprototyp Tango ser ut att vara på gång också som surfplatta.

Publicerad Uppdaterad

Project Tango är en mobilprototyp som Googles avancerade forskningsgrupp har tagit fram tillsammans med flera andra företag med syftet att kunna användas för kartläggning. Google visade upp Project Tango i vintras. Då handlade det om en telefon med femtumsskärm som med hjälp av Kinect-likande sensorer och rörelsesensorer ska klara av att göra kartläggning av miljöer i 3D.

Nu uppger Wall Street Journal att en 7-tumssurfplatta försedd med den kartläggningsteknik som används i Project Tango är på gång. Redan nästa månad kommer tillverkningen av 4 000 prototypmodeller att dra igång och tanken är att utvalda utvecklare ska få tillgång till enheten med start från Googles stora utvecklarkonferens i slutet av juni.

Några specifika detaljer kring vilken hårdvara som surfplattan i fråga är försedd med är inte kända ännu, men precis som Project Tango-telefonen så uppges enheten vara försedd både med djupmätare och två kameror på baksidan, där den ena kameran är till för rörelseigenkänning. Project Tango uppges kunna göra över tre miljoner 3D-mätningar varje sekund.

Källa