Test avslöjar decibelnivån

Här är telefonerna som låter mest

Vilken telefon låter egentligen mest, om man använder de inbyggda högtalarna? Det gör Nokia 8, hävdar sajten Phonearena som genomfört ett decibeltest.

Publicerad Uppdaterad

Är det någon aspekt man kanske tenderar att bortse från när man letar efter en ny smartphone, så är det högtalarljudet. Inte sällan kommer det som något av en överraskning, i värsta fall en trist överraskning. Oavsett om det låter bra eller dåligt så kan det dock förstås vara bra med en telefon som hörs rejält, inte minst om man befinner sig i bullriga miljöer där ringsignalen måste tränga igenom. Sajten Phonearena har låtit genomföra ett test där man tagit reda på vilken smartphone som egentligen låter mest. Och i toppen av listan hittar vi Nokia 8, som är kapabel till ett högtalarljud med en styrka på hela 83 decibel. 

Låter även rätt bra

Utöver att Nokia 8 låter mest, så låter den också bättre än snittet, konstaterar Phonearena i sin jämförelse. Efter Nokia 8 följer Asus Zen Fone AR, HTC U 11 Life, Motorola Moto G5, ZTE Axon M, Samsungs Galaxy S8+, Razer Phone, Google Pixel 2, Honor 8 Pro och Huawei P10 Lite. Samtliga av enheterna på topp 10-listan har en ljudnivå på runt 80 decibel. 

Källa