Cher Wang

HTC byter VD

Peter Chou går från VD till att leda produktinnovation.

Publicerad Uppdaterad

HTC meddelar i en pressrelease att Cher Wang tar över positionen som företagets VD från Peter Chou som båda grundade HTC tillsammans 1997. Styrelsen för företaget ska ha kommit till beslutet efter att hon under de senaste två åren blivit alltmer involverad i olika aspekter av företagets affärer.

Exakt vad Chous nya position innebär för uppgifter är inte officiellt. Men hans nya position är som chef över HTC Future Development Lab och där han ska ska ”identifiera framtida möjligheter för tillväxt åt företaget”. Något han tycks passa som då källor från 2014 hävdade att han kunde bli ännu mer involverad i sitt arbete med telefonernas design än han varit tidigare.

Han har uttalade sig 2013 om bärbar teknologi som ett kritiskt segment för företaget, något som bör göra honom till en ledande kandidat att vara involverad i utvecklingen av företagets nya smarta klocka. Klockan är ännu inte officiell trots skymtningar av klockan i en officiell video från förra året. Att HTC skulle ha avbrutit arbetet på klockan känns inte särskilt troligt. Enligt Smartwatch Group så ökade försäljningen av smarta klockor nämligen med 82 procent från 2013 till 2014.

De senaste åren har varit svåra för HTC med både minskad omsättning och personer som lämnat företaget. I januari uppvisade dock företaget för första gången sedan 2011 en ökning av försäljningen.