https://www.mobil.se/nyheter/ikvall-samsung-ska-visa-design-och-granssnitt-pa-sin-vikbara-mobil
566152
Nyheter
Ingen färdig produkt

Ikväll: Samsung ska visa "design och gränssnitt" på sin vikbara mobil

Det blir enligt uppgift en annorlunda produktlansering när Samsung ikväll svensk tid visar upp sin vikbara smartphone.

En anonym Samsung-medarbetare har bekräftat för Reuters att bolaget idag kommer att visa upp designen och detaljer kring hur den vikbara telefonen ska användas i praktiken. Lanseringen ska ske på Samsung Developer Conference som drar igång idag i San Francisco. Mobil kommer givetvis rapportera. Men det blir en annorlunda typ av lansering eftersom det denna gång inte handlar om en produkt klar för försäljning utan snarare om att Samsung vill få reaktioner och se vad utvecklare och allmänhet tycker om konceptet.

Nytt koncept

"Till skillnad från våra flaggskeppsprodukter så innebär den vikbara telefonen ett helt nytt koncept när det gäller såväl design som användarupplevelse och det kräver ett helt nytt angreppssätt, säger Samsungmedarbetaren till Reuters.

Samsung är alltså denna gång måna om att först få feedback från utvecklarna och se vad de tycker om produkten, för att säkerställa att man är på rätt spår.

Bara ett smakprov

Under inledningsanförandet som sker klockan 19 ikväll svensk tid verkar det dock inte troligt att vi får se en fungerande version av telefonen. En Samsung-chef har officiellt gått ut och bekräftat att telefonens gränssnitt kommer att presenteras och en annan Samsungchef har sagt att det blir första gången som bilder på produkten visas upp.

Samsungs utvecklarkonferens inleds idag och inledningsanförandet av mobilchefen DJ Koh sänds på Youtube för den som vill följa presentationen live.