Softbankchef kan ha gjort bort sig

”Iphone 11” släpps sannolikt den 20 september

Den japanska operatören Softbanks chef Ken Miyauchi kan ha råkat försäga sig.

Publicerad Uppdaterad

Apple har fortfarande inte avslöjat när man kommer att presentera sina nya Iphone-modeller i höst, än mindre när de kommer att släppas. Men den japanska operatören Softbanks chef Ken Miyauchi kan i samband med ett event för investerare ha råkat avslöja saken. Kontentan av det hela är att Apple sannolikt presenterar de nya telefonerna på onsdagen den 11 september och att de sedan släpps fredagen den 20 september.

Miyauchi råkade av allt att döma försäga sig när en reporter från den japanska Macsajten Macotakara ställde en fråga om en ny japansk lag, som stiuplerar att operatörer håller isär olika typer av abonnemang med erbjudanden om specifika telefonmodeller (många operatörer har visat sig para ihop de mest attraktiva telefonerna enbart med sina dyraste abonnemang). Lagen träder i kraft den 1 oktober, och när Miyauchi fick frågan om hur det kommer att påverka Apples Iphonelansering så svarade han ”Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra i tio dagar. Nej, så ska jag inte säga förresten. Hur som helst, jag vet inte när de nya Iphonemodellerna släpps. Men, efter runt tio dagar kommer de att hållas isär från abonnemangen”.

Räknar man bakåt tio dagar från den 1 oktober så landar man på fredagen den 20 september, vilket låter som ett typiskt lanseringsdatum för nya Iphonemodeller. Om så är fallet borde presentationen rimligen hållas runt den 11 september. Det bör påpekas att uttalandet från Miyauchi är maskinöversatt, och att detaljer eller mening kan ha gått förlorade i samband med det. 

Källa