Mellanprisklass

Läcka: Bilder på Galaxy J5

Specifikationer och fräscha bilder har läckts på nästa mellanprismodell från Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nästa leverans för de utan fullproppade plånböcker ser ut att bjuda på en 1.2 Ghz fyrkärnig Snapdragon 410 processor, detta enligt en läcka delad av Sammobile. Inga av uppgifterna som skrivs här har bekräftats av Samsung men med tanke på utseendets likheter och telefonens specifikationer så tolkar vi dessa rykten som lite mer tillförlitliga än småprat från kafferasten. Ram-minnet är som sig bör 1.5 GB för en telefon i den här klassen och kompletteras av 8 GB internt utrymme samt ett 2,600 mAh batteri. Det är ett rejält steg upp från seriens första tillskott, men den var också i budgetklass vilket innebär att vi kan vänta oss ett högre pris för de här telefonerna vid släpp än J1.

Även kameran har uppgraderats, där J1 hade tveksamma fem megapixel på baksidan och två på framsidan gläder sig J5 med tretton megapixlar på kameran där bak och fem där fram. Telefonens skärmupplösning ser också mer representativ ut för sin klass på 1280 pixel

Galaxy J7 har även den läckts. Den ska enligt uppgifter vara något större och ha marginalt bättre komponenter än J5. Processorn ska vara en 1.4GHz Marvel PXA1936 med samma mängd ram men med 16GB internt utrymme.

Telefonerna ser ut att kunna fylla upp ett tomrum som lämnas efter Samsungs Galaxy A-serie. Senaste släppet var Galaxy A7 och även om vi tyckte att det var en godkänd telefon var den omotiverat dyr för sin prestanda.  Stämmer uppgifterna har telefonen ett starkare fokus på livslängd än Galaxy Alpha som släpptes i september förra året. Galaxy J5 och J7 bär på märkbart sämre prestanda, men med rätt prissättning kanske de kan hitta en plats strax över föregångaren. 

Källa