Med Android One

Motorola One officiellt lanserad

Motorolas första Android One-mobil är också deras första med sensorpanel som går in i skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Android One är en "ren" androidversion utan extrafunktioner eller förinstallerade tredjepartsappar som tillhandahålles av Google. När nu Motorola lanserar sin första Android One-mobil blir skillnaden inte stor eftersom företaget redan eftersträvar att likna denna Androidversion så mycket som möjligt. Man har dessutom lyckats bevara åtminstone en del av sina smarta gester och andra diskreta extrafunktioner. Man vinner garanterade systemuppdateringar i två års tid och säkerhetsuppdateringar i tre år.

Motorola One levereras med Android 8.1 Oreo men ska få Android 9.0 Pie rätt snart efter säljstart "de närmsta månaderna". Svenskt pris för mobilen är 3000 kronor och för detta får du en skärm i 19:9-format med inskuren sensorpanel, dom är 5,9 tum stor. Motorola uppger inte skärmens upplösning mer än att det är "HD".

Chipsetet i telefonen är Qualcomm Snapdragon 625, men Motorola har inte uppgivit hur mycket minne eller lagring den kommer att säljas med i Sverige. Däremot ska kameran ha dubbla linser på 13 megapixel. Kameran har också Google Lens i appen, som kan användas för att identifiera till exempel hundraser eller blomsorter.

Med så pass många luckor i de uppgivna specifikationerna är det svårt att säga om Motorola One blir en prisvärd mobil, men för Android One-fans finns det i alla fall inom kort ännu en modell att välja mellan framöver.