Klocka, plattor, hybrider

Mycket nytt från Asus på computex

Asus har släppt en hel hög nya prylar under Computex-mässan och vi kikar lite närmare på vad de har att erbjuda.

Publicerad Uppdaterad

Klockan i sig kommer i två storlekar och i färgerna grå, guld och silver. utöver det finns det plastarmband i blått, orange, rött och beige. Det finns även läderarmband i khaki, brunt, grå, blå och orange. Duger inte det finns även metallarmband i silver, grått eller guld att köpa till. Är du ännu petigare kommer det även att finnas ett armband med Swarowski-kristaller på, vilket ger dig totalt 78 olika kombinationer av klockan att välja mellan.

Som klocka handlar det om senaste versionen av Android Wear, med en hel del extraappar från Asus för att ge dig en lite annorlunda upplevelse från andra tillverkare. Utöver IP67-klassning för tålighet mot vatten och damm nämns det däremot inget om huruvida det finns en GPS eller wifi inbyggt och baksidan kan inte stoltsera med någon pulsmätare. Zenpad Designen har hämtats från Memo pad-serien , helt klart, men här har Asus även tänkt till ett varv extra.

Plattan har nämligen utbytbara baksidor. Antingen kan du nöja dig med att byta färgade skal ála nittiotal, eller så kan du skaffa skal till plattan som faktiskt gör något extra. Dels finns det såklart skal som ger dig skydd runt hela plattan, men även ett extra batteriskal eller varför inte ett högtalarskal. Förvånande nog pratas det inte om ett tangentbordsskal, trots att Asus är något av världsmästare på hybridprylar.

Som platta i sig landar den i budgetsegmentet, med en åtta tum stor skärm med upplösningen 1280 x 800 pixel, ett Intel Atom X3 C3200-chipset, en eller två gigabyte arbetsminne beroende på modell och åtta eller 16 gigabyte lagringsutrymme. 

Om plattan kommer hit hoppas vi såklart på att tillbehörsskalen kommer att hamna i samma låga prisklass som vi förutsätter att plattan i sig kommer att göra. Zenfone selfie För varför jobba på att få ut Zenfone Zoom på marknaden när det är mycket enklare att göra en selfiemobil av en gammal lur? På många sätt liknar luren den redan presenterade Zenfone 2 , men denna gång med Qualcomm Snapdragon 615 på insidan istället för Intels kretsar och såklart en rejäl kamera på framsidan på 13 megapixel. Framsideskameran är även begåvad med LED-blixt. Asus Transformer Book T100HA T100 var riktigt billig och förvånansvärt bra, så att det kommer en uppföljare är väl inte så konstigt. Uppföljaren slimmas ner till 8,45 millimeter samtidigt som batteritiden ökar till 14 timmar och med en vikt på 580 gram. Intels Atom X5-chip tillsammans med frikostiga fyra gigabyte arbetsminne driver enheten, som kommer att levereras med Windows 10 förinstallerat.