Vine spelar in

Ny app: Sex sekunder video för Twitter

Twitter har släppt en ny app för att göra det enkelt att dela med sig av rörlig bild. Appen spelar in när du håller fingret på skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Twitter köpte bolaget Vine under förra året och nu lanserar man appen som en fristående app. Precis som Twitter är textmeddelanden begränsade till max 140 tecken är Vine rörlig bild på max sex sekunder. Vine är dock inte begränsad till spridning via Twitter, utan de filmer du gör kan du dela dels i Vine, men även till Twitter och till Facebook.

Själva appen Vine fungerar på et lite udda sätt. Den spelar in film så länge du håller fingret mot skärmen. Lyfter du fingret så slutar inspelningen och du kan alltså ändra motivet och sedan trycka ner fingret igen för att starta inspelningen igen. Många användare tycks utnyttja den här funktionen för att göra animationer av stop motion-typ.

Appen är gratis och finns för Iphone. Det har gjorts tidigare försök med liknande tjänster. En sådan är Tout som har en begränsning på 15 sekunder och tidigare fanns även 12seconds, en tjänst som dock numera är nedlagd.