Källor:

Office till Android och Ios ute tidigt 2013

Flera källor uppger att Microsoft Office väntas släppas till Android och Ios tidigt nästa år, skriver amerikansk teknikpress.

Publicerad Uppdaterad

Det har länge ryktats om att Office är på väg till Android och Ios. Tidgare har bland annat en tjeckisk produktchef gått ut med att Office kommer till Android under mars månad 2013 - ett uttalande som Microsoft USA snabbt dementerade.

Nya uppgifter gör dock gällande att Office Mobile är på gång både till Android - och Ios. Den amerikanska sajten The Verge har varit kontakt med flera källor som kunnat bekräfta dessa uppgifter.

Enligt Gartner-analytikern Leif-Olof Wallin väntas Office Mobile för Ios i slutet av februari, medan Androidversionen troligen kommer i maj, skriver Computer Sweden.

Enligt uppgifter väntas Office Mobile innehålla en svit av appar som ska vara gratis att använda, men kräver inloggning via ett Microsoft-konto. Med dessa appar ska man sedan kunna öppna olika typer av Office-dokument. För att kunna redigera dokument ska dock en prenumeration av Office 365 krävas.

Redan nu skeppas Windows Phone 8-enheter med en version av Officie, där Word, Powerpoint, Excell samt kopplingar till Skydrive ingår. 

Källa