Först med dual-core

Optimus 2X - LG:s nya värsting

LG lanserar nu den första mobilen som har Nvidias Tegra 2-processor med dubbla kärnor.

Publicerad Uppdaterad

Den stora LG-telefon som figurerat på smygtagna bilder den senaste tiden är nu lanserad under namnet Optimus 2X. Eftersom det är den första mobiltelefonen med en så kallad dual-core-processor (med dubbla processor-kärnor) passar LG på att betona det även i namnet.

Processorn kommer från Nvidia och är av typen Tegra 2. Klockfrekvensen är 1 gigahertz. Även i övrigt är det fråga om en telefon som får räknas in  i prestanda-klassen. Skärmen har storleken 4 tum och enligt LG har den wvga-upplösning, vilket brukar betyda 800x480 bildpunkter.

Lagringsutrymmet är 8 gigabyte om man använder det interna minnet. Stoppar man in ett microSD-kort i telefonen ska man kunna utvidga det till 32 gigabyte.

På baksidan sitter en 8 megapixelkamera som kan spela in hd-video med 1080p-upplösning. Ska man spela upp hd-video med full behållning kan telefonens hdmi-kontankt användas för att ansluta den till större skärmar.

Optimus 2X kommer att levereras med version 2.2 av Android men ska kunna uppgraderas till 2.3.

När det gäller säljstart i Sverige vill inte LG lämna några uppgifter om det i nuläget utan meddelar bara att man kommer att gå ut med det "vid ett senare tillfälle".