Smart. Även för ditt Gmail-konto

Outlook nu för Ios och Android

Integrerad kalender och enkel åtkomst till molnlagrade filer ska locka dig att använda Outlook i din mobil.

Publicerad Uppdaterad

Hotmail var tidigare stora på e-post, men har förlorat många användare till Googles e-posttjänst Gmail. I Outlook-appen som Microsoft just släppt för både Android och Ios (anpassad för både telefon och surfplatta) är du dock inte hänvisad bara till Microsofts eget Outlook.com. Du kan lika gärna använda ett konto från Apples Icloud, Yahoo eller Gmail.

När man startat appen och loggat in på sitt e-postkonto finns en prioriterad inkorg där Outlook väljer ut dina viktigaste meddelanden, ett urval du kan påverka genom att själv flytta meddelanden. Appen har även sneglat på Mailbox för du kan schemalägga meddelanden så de dyker upp senare istället för att stjäla uppmärksamhet för stunden. Vill du bifoga filer så kan du koppla appen till Dropbox och Google Drive, men även, faktiskt lite mera undanskymt, från Microsofts egen molnlagring Onedrive. Den tjänsten har kanske fått en mer undanskymd plats eftersom Ios- och Androidanvändare med stor sannolikhet föredrar Dropbox och Google Drive.

Ovanligt smidigt är att det under fliken ”Filer” utöver kopplingen till Dropbox och Onedrive även går att hitta de bilagor du fått i inkommande e-post samlade i en lista. Det finns även koppling till kalendern integrerat i appen och är du intresserad av att testa så är appen gratis för både Android och Ios.