https://www.mobil.se/nyheter/surface-prylfest-nar-microsoft-bjod-in-till-lanserings-event
565981
Nyheter
Surface Pro 6 och Surface Laptop 2 offentliggjorda

Surface-prylfest när Microsoft bjöd in till lanserings-event

Under tisdagskvällen bjöd Microsoft in till ett stort lanserings-event i New York, och som väntat fick vi se mängder av ny hårdvara, inte minst nya versioner av sufplattan Surface Pro och den bärbara datorn Surface Laptop. Någon presentation av den vikbara telefonen Andromeda blev det däremot inte.

Många hade nog hoppats på att Microsoft i samband med sitt oktober-event skulle offentliggöra den vikbara enheten Andromeda, som det cirkulerat rykten om en längre tid. Men någon sådan hårdvara fick vi inte se. Däremot presenterade man sin nya hybridplatta Surface Pro 6, samt den nya bärbara datorn Surface Laptop 2. Båda enheterna har fått rejäla prestandaförbättringar och har nu försetts med åttonde generationens Intel-processorer. Surface 6 Pro har dessutom fått bättre kylning och ska vara hela 67 procent snabbare än föregångaren. Dessutom har man satt i ett betydligt mer kraftfullt batteri, som ska ge upp till 13,5 timmars drifttid. I övrigt är enheten sig lik, med 12,3-tumsskärm och 16 GB arbetsminne. Till mångas förtret så har Surface Pro 6 däremot inte begåvats med USB-C-portar. 

85 procent snabbare Surface Laptop 2

Surface Laptop 2 bjuder i princip på samma hårdvarumässiga uppgraderingar som Surface Pro 6, det vill säga primärt nya Intelchipp och förbättrad batterikapacitet. Nu ska drifttiden för Surface Laptop 2 ligga på hela 14,5 timmar. Den nya versionen av datorn ska dessutom vara 85 procent snabbare än den första versionen av Surface Laptop. Men Microsoft hade mer hårdvara att bjuda på än de båda bärbara uppdateringarna.

Ny ”Imac-utmanare”

En ny version av Microsofts Imac-utmanare, allt-i-ett-datorn Surface Studo, visades också upp. Modellen har inte kommit i någon uppdaterad version sedan den släpptes 2016, men får nu en 28-tumsskärm som är betydligt mer ljusstark än den tidigare versionen. Grafikprestandan ska också ha ökat med 50 procent, enligt Microsoft. Microsoft visade även upp en något mer oväntad nyhet i form av hörlurarna Surface Headphones, ett par trådlösa täckande hörlurar med brusreducering och stöd för AI-assistenten Cortana. Surface Pro 6, Surface Laptop 2 och Surface Studio 2 ska alla finnas på marknaden från och med en 16 oktober. Surface Pro 6 får en amerikansk prislapp på 899 dollar medan Surface Laptop 2 kommer att kosta 999 dollar. Surface Studio 2 börjar på 3 499 dollar. Vad gäller tillgänglighet och pris i Sverige, så lär vi få återkomma. 

Annons