Samarbetar med finska Haltian

Telenor Connexion satsar i öst

Fredrik Åkerlind, Telenor Connexion.

Genom ett samarbete med finska Haltian vill Telenor Connexion nå nya kunder i Finland, Ryssland och i de baltiska staterna.

Publicerad Uppdaterad

Telenor Connexion är ett dotterbolag till Telenor Group som sysslar med att ta fram mobila maskin-till-maskin-lösningar och uppkopplade produkter åt företag, med en hel del stora kunder bland annat inom fordonsindustrin på portfolion. Nu hoppas man på att utöka verksamheten österut och att koppla upp fler företag i de baltiska staterna, i Finland och i Ryssland genom ett partnerskap med finska bolaget Haltian, som är specialiserade på trådlös teknologi.

– Vårt partnerskap kommer att förse företag i dessa marknader med de uppkopplade lösningar och produkter som behövs för att kunna avancera på dagens allt mer konkurrensutsatta marknad, säger Haltian-chefen Pasi Leipälä i ett pressmeddelande.

Genom samarbetet siktar Telenor Connexion och Haltian på att tillsammans förse företagskunder med helhetslösningar inom uppkopplade prylar för hela kedjan från hårdvara och mjukvara till drift och support.

– Partnersskapet hjälper oss att nå nya marknader och stärker närvaron i den nordiska regionen, säger Fredrik Åkerlind, försäljningschef på Telenor Connexion.

Källa