https://www.mobil.se/nyheter/textmeddelande-kan-krascha-bade-whatsapp-och-din-telefon
565265
Nyheter
Klicka inte på den svarta punkten

Textmeddelande kan krascha både Whatsapp och din telefon

Nej! Låt bli! Det fungerar verkligen.
Ett par textmeddelanden som kan krascha både själva appen och i värsta fall få din Android-telefon att låsa sig sprids nu via Whatsapp.

Den som har en Android-telefon bör se upp lite extra med ett par textmeddelanden som just nu cirkulerar på Whatsapp. Det vanligaste av dem talar förvisso om att det kan låsa appen, något som man därmed kanske inte tar på allvar. Men faktum är att det är precis vad meddelandet gör, om man följer uppmaningen att klicka på den svarta punkten. ”If you touch the black point then your whatsapp will hang” samt ”t-touch-here” står det att läsa i meddelandet. En mer subtil variant är ett meddelande med texten ”This is very Interesting!” ackompanjerat med en gråtsmiley. 

Textjustering är boven

Anledningen till att meddelandena kan låsa appen är att de innehåller dolda symboler som bara syns om man konverterar texten till html. I meddelandena döljer sig nämligen texten ”&rlm:” som styr justeringen av huruvida textinmatningen ska ske åt höger eller vänster (vissa språk skrivs från höger till vänster). Den massiva mängden uppmaningar om att ändra inställningen blir för mycket för Android att hantera, vilket gör att appen till slut låser sig. Whatsapp kommer sannolikt att hitta ett sätt att stoppa problemen med textmeddelandena, men det kan ta några dagar.