Kodnamn Sirius

"Xperia Z2" kan få stöd för 4K-videoinspelning

Bilden påstås föreställa Sonys Siruismodell (till vänster) och nuvarande flaggskeppet Xperia Z1.

[UPPDATERAD 15:12] Läckta skärmdumpar antyder att ryktesomspunna Sonymodellen ”Sirius” - utpekad som uppföljare till Xperia Z1 - kommer att kunna spela in 4K-video.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Xperia Blog som lyckats komma över skärmdumpar från en Android 4.2.2-baserad mjukvara till nya Xperia-enheten D65503, som ryktas ha kodnamnet ”Sirius”. 

Skärmdumparna visar att Sonys Androidgränssnitt kommer att få en betydligt renare och minimalistisk framtoning är nuvarande version av mjukvaran. 

Men förutom den grafiska uppdateringen skymtar vi också ett gäng intressanta nyheter bland skärmdumparna. Bland annat ser det ut som att ”Sony Sirius” kommer att få stöd för att spela 4K-video. 4K-upplösningen ligger mellan 3840x2160 och 4096x2160 pixel, och har fyra gånger mer pixlar än vad full hd. 

Bland de andra nyheter märks smarta funktioner som två nya launchers för bättre tillgänglighet och en ny, inbyggd telefonsvarare. Dessutom kan Xperia Sirius få ett Smart Backlight-läge som håller skärmen igång så länge du tittar på den, samt Smart Call Handlig som låter dig svarar i telefonen  genom att bara lyfta den till örat. Båda dessa funktioner är mer eller mindre identiska med liknande som redan finns i Samsungs gränssnitt TouchWiz. 

5,2-tumsskärm med 1080p

Sedan tidigare cirkulerar det rykten att den nya Sirius-telefonen kommer att stoltsera med en 1080p-skärm på 5,2 rum, en videosamtalskamera på 2,1 megapixel och en huvudkamera med en kapacitet på 20,7 megapixel. På insidan ska det snurra ett Snapdragon 800-chipp (2,3GHZ) med grafikdelen Adreno 330 och maffiga 3 Gbyte i ramminne, skriver Xperia Blog.

En intressant detalj med 5,2-tumsskärmen är att den ser att ha påtagligt tunnare ramar längs kanterna än Xperia Z1. I praktiken kan det innebär att Sirusmodellen har en större skärm - utan att för den delen vara större än Z1:an när det gäller måtten. 

Källa