Rekord

En miljard appar under julveckan

Under veckan mellan jul och nyår laddade Android- och iOS-användare ner över än en miljard appar, enligt ett analysföretag.

Publicerad:

4 jan 2012 - 07:53

Uppdaterad:

4 jan 2012 - 07:53

Förutom att ovanligt smartphones packades upp ur julklappspaketen innebar veckan mellan jul och nyår också en ny rekordnotering för antalet nedladdaningar av appar. Enligt analysföretaget Flurry laddade användare i olika länder tillsammans ner 1,2 miljarder appar. Eftersom undersökningen är internationella så har man valt att titta på en 7-dagars-period med start på juldagen.

1,2 miljarder appar på en vecka uppges vara den högsta noteringen någonsin och är cirka 60 procent fler nedladdningar än vad som görs under en normal vecka.

Användare i USA stod för den största andelen av nedladdningarna med 509 miljoner, vilket motsvarar cirka 42 procent. Näst störst andel stod Kina för med 99 miljoner och därefter placerade sig Storbritannien med 81 miljoner nedladdningar.

Analytikerna på Flurry förväntar sig att utvecklingen kommer att hålla i sig och att veckor då det laddas ner mer än 1 miljard appar kommer att vara vanligt förekommande under det här året.

 

Mest läst

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste nytt

  Mobilbusiness nyhetsbrev

  Senaste nytt från den mobila världen två gånger i veckan.

  Registrera dig här!

  Mest läst

  Tipsa Mobilbusiness

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker Mobilbusiness.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Om Mobilbusiness

  Mobilbusiness - nyheter och analys för dig som jobbar med mobilt.

  Vi ger bland annat ut nyhetssidan Mobilbusiness.se, gör analyser och rapportprodukter samt arrangerar events och mötesplatser.

  Mer om Mobilbusiness här.

  Vi är Mobilbusiness

  Kontakta Mobilbusiness redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet