Privatmobilen på jobbet

Mobils enkät: Här är vinnarna

Nu är undersökningen om privatmobilen på jobbet, som Mobil och Mobil Business genomförde under maj, klar. Över 1700 av er svarade på våra frågor och närmare 1300 lämnade en motivering för att få chansen att vinna fina priser. Vi har nu korat vinnarna.

Publicerad:

4 jul 2013 - 15:48

Uppdaterad:

4 jul 2013 - 15:48

”Använder du dina privata mobila enheter på jobbet och i så fall hur?” var huvudtemat i den enkät som 1727 av Mobils läsare svarade på under maj månad.

Undersökningen visar bland annat att 9 av 10 använder privatmobilen på jobbet och att en majoritet dessutom tycker att det är mycket viktigt med det. Betydligt färre lägger samma vikt på att kunna använda privatplattan på jobbet. Av studien framgår även att många tycker att privatmobilen är bättre än jobbmobilen och anger det som anledning att använda privatmobilen på jobbet.

Smartphones med Android är mest utbredda bland svaranden, både privat och på jobbet. Iphone tar en andra plats medan Windows Phone får en tredje plats, men endast för privatmobiler. På jobbet är det vanliga telefoner som tar tredje platsen efter Android och Iphone, vilket tyder på att privatpersoner är bättre utrustade än företag.

Här kan du läsa mer om studiens huvudslutsatser.

Här är vinnarna

Sammanlagt lämnade 1286 av er en motivering, vilket gav en chans att vinna en valfri telefon, platta eller annan mobilpryl i svenska återförsäljares sortiment för upp till 8000 kronor inklusive moms, alternativt en helårsprenumeration på tidningen Mobil, Mobil:Business, Iphonetidningen eller Allt om Android.

Det var många bra motiveringar, men någon måste vinna. Här är vinnarna som Mobils redaktion har utsett:

Vinnare valfri mobilpryl:

(

värd upp till 8 000 kronor inklusive moms.)

Per-Åke Dahlbäck

Pär-Åkes motivering: Som lärare är det nödvändigt att ligga i framkant i utvecklingen, gärna före eleverna.

Pär-Åke Dahlbäck är högstadielärare i matematik och slöjd på Christinaskolan i Piteå. Han är också skolans egna allt-i-allo när det gäller teknik och data.

Mobil fick tag i den lycklige vinnaren Per-Åke när han satt i en bil på väg till Lycksele. Som pris valde Per-Åke en Ipad 4 3G 128 GB.

Valet av en Ipad föll på Apple eftersom de, enligt Per-Åke, ligger i framkant vad gäller surfplattor. De håller både håller längre och är säkrare, menar Per-Åke. Han tittade först på en Androidplatta men efter lite efterforskningar tyckte han att de inte riktigt är "där" ännu.

Eleverna på Per-Åkes skola använder också Ipad och Iphone i större utsträckning än Android, vilket också vägde in när valet skulle göras. Ipad är också bättre anpassad för skolan med tanke på användarvänligheten och apputbudet, anser Per-Åke.

Vinnare helårsprenumeration på tidningen Mobil:

Anna Ihrén

Annas motivering: Min älskade make som är något av en mobilnörd ser alltid till att han har den bästa och senaste mobilen i familjen. Så det hade varit kul att få vara den som den bästa mobben för en gångs skull ;)

Vi har tyvärr ännu fått kontakt med Anna och passar på att gratulera henne här.

Ett stort tack och stort grattis till alla vinnare.

Tack igen alla ni som tog er tiden att svara på vår enkät.

.

.

 

.