4,6 tum ch LTE

Xperia Ion - 4G-mobil från Sony

Den första Xperia-mobilen med 4G är aningen vassare än Xperia S, men frågan är om och när den i så fall kommer till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt med Xperia S lanseras också en liknande modell som kallas Sony Xperia Ion, en modell som har större skärm och stöd för 4G. 

Förutom att vara först med 4G innebär Ion också att man använder sig av en skärm som är större än någon Android-modell i Xperia-serien tidigare har haft. Den  4,6 tum stora skärmen har upplösningen 1280x720 bildpunkter och använder givetvis Sonys Bravia Engine-teknik för bildåtergivningen.

Liksom Xperia S har Ion en 12-megapixelkamera som kan spela in video i upplösningen 1080p och en kamera på framsidan som klarar video med upplösningen 720p.

Ion lanseras alltså samtidigt med Xperia S  och de både är två av de första modellerna där Sonys varumärke används i Europa och USA (ytterligare två modeller lanseras avsedda för den japanska marknaden).  Trots att de kommer samtidigt har man valt att inte använda samma formgivning i de båda modellerna och Ion ingår inte i den nya Xperia NXT-serien som bland annat utmärks av en genomskinlig del nedanför skärmen.

Ion kommer enbart att säljas av den amerikanska operatören AT & T från och med andra kvartalet. Det är dock ingen vågad gissning att vi inom kort kommer att få se en eller flera varianter av Ion som är avsedda för den europeiska marknaden och för andra amerikanska operatörer.