Apple, Google och Alexa

Ikea-tips: Så får du röststyrning till dina smarta prylar

Ikea har ingen egen röststyrning men vi förklarar hur du parar ihop deras smarta hem med Googles eller Apples röststyrning.

Ikeas app Ikea Smart Home låter dig styra ditt hem på distans, var du än är, men för att få röststyrning till dina smarta enheter måste du koppla hemmet till Google Home eller Apple Hem.

För att kunna använda röststyrning och prata med telefon eller smarta högtalare för att styra dina smarta hemmet-prylar behöver du koppla Ikea Smart Home-appen till Apple, Google eller Alexa. Det gör du genom att gå till din profil i Ikea Smart Home-appen, det är alltså ikonen nere till höger som ser ut som en person. Tryck sedan på ditt hem för att komma till inställningar och välj där Integrationer. Här kan du välja mellan Apple, Google och Alexa. Följ instruktionerna så kan du inte bara röststyra utan även denna väg koppla fler smarta produkter, även de som inte kommer från Ikea, till ditt smarta hem. 

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Ikeas smarta hem.