Hitta rätt

Yelp till Sverige

Amerikanska Yelp lanseras nu i Sverige. Med sajten och den tillhörande appen vill företaget knyta samman lokala företag med användare genom ett system för rekommendationer.

Publicerad Uppdaterad

Yelp startade i San Francisco 2004 och finns idag i en rad storstäder runt om i världen. Nu etablerar sig företaget i Stockholm. Med hjälp av rekommendationer som användarna skriver om restauranger, barer,  butiker och andra företag ska det utifrån din position eller en karta vara lätt att få tips på saker att göra eller shoppa i din närhet. Appar finns för Iphone, Android och Blackberry.

Fortfarande märks det dock ganska tydligt att det finns jobb kvar att göra innan rekommendationerna blir riktigt användbara. När vi letar efter en bar från vår position nära Sergelstorg mitt i Stockholm blir rekommendationen att uppsöka Kristinebergs minigolfbana, säkert ett trevligt etablissemang, men kanske inte riktigt vad man väntar sig som krogbesökare mitt i stan

.

Enligt sin webbsida har Yelp 66 miljoner besök ber månad på sina sajter och appar runt om i världen. Yelp kommer in i Sverige som en direkt konkurrent för Rejta, Eniros sajt för omdömmen.