Tillbehörstest

Test: Hipkey

Tappar du ofta bort prylar eller är rädd för att glömma telefonen någonstans kan Hipkey vara precis det du behöver.

Publicerad Uppdaterad

Tappar du ofta bort grejer ska Hipkey vara din hjälpreda och extrahjärna för att råda bot på slarvigheten. Det är en puckformad tingest, något större än en femkrona (och betydligt tjockare) som kopplar ihop sig med din Iphone via bluetooth 4.0 (det vill säga Iphone 4S eller 5) och tillhörande app. 

I appen kan du ställa in enheten efter ett par olika scenarion. Antingen larm vid avstånd, så att du inte går ifrån din telefon exempelvis, eller att du inte går ifrån din väska där du har din Hipkey. Eller så sätter du den på barnläge då du får veta om ungen springer iväg för långt (och du är för slö för att hålla koll på ungen själv). Du kan också sätta den på att känna av vibrationer, så att både lur och Hipkey börjar väsnas om exempelvis din väska börjar röra på sig, det vill säga om någon obehörig snor den. Alla avståndsscenarierna går att ställa i tre olika avståndslägen, vilka fungerar ungefär hälften av gångerna. Själva uppkopplingen och funktionerna fungerar dock utan problem och rörelsesensorn fungerar lite för bra då det räcker med väldigt små rörelser för att larmet ska gå.

Hipkey fungerar även åt andra hållet, så att du kan söka upp din telefon om den skulle ha försvunnit bland soffkuddarna exempelvis. Just den funktionen tillsammans med rörelsesensorn är det som ska motivera den ganska tilltagna storleken och det högre priset gentemot exempelvis Stick ’n Finds bluetooth-taggar med liknande funktioner. Funktionsdugligheten är det däremot inget fel på och om du har behov av prylen så fungerar det riktigt bra.

Namn: Hipkey

Typ: Avståndslarm med bluetooth

Mått: 50x7 mm

Räckvidd: 50 m

Passar till: Ios-enheter med bluetooth 4.0 (hösten 2011 och framåt)

Webb: www.hippih.com

Övrigt: Rörelsesensor, larmhögtalare på 90 dB