• Sedan starten 1988 har service alltid stått i fokus hos Sveriges första fristående Apple-auktoriserade servicepartner. På 30 år har LanMaster fixat över en kvarts miljon prylar, fördelat över hela Apples produktfamilj - från iPhone och iPad, till Macbook och iMac.

En första uppskattning

Analytiker: Iphone X förbokades i 9-12 miljoner exemplar första helgen

Exakt hur stort var intresset för Iphone X när förbokningarna inleddes förra helgen? Det kan ingen förutom Apple svara på. Men i brist på officiella uppgifter kommer nu åtminstone en första uppskattning. Analytikern Jun Zhang vid Rosenblatt Securities menar att det handlar om mellan 9 och 12 miljoner enheter.

Publicerad:

2 nov 2017 - 14:31

Uppdaterad:

2 nov 2017 - 14:31

Analytikern Jun Zhang baserar sin uppskattning av antalet förbokade Iphone X-enheter på huvudsakligen två saker: Hur lång väntetiden är samt hur produktionsschemat ser ut. Vilken insyn Zhang har i det sistnämnda ska vi låta vara osagt, men hans uppskattning ligger i alla fall på att mellan 9 och 12 miljoner enheter förbokades under de första tre dagarna, det vill säga den gångna helgen. Även om sanningen står att finna i den lägre delen av Zhangs spann så är det tvivelsutan imponerande siffror. 

Kanske rekord

Huruvida det handlar om några rekordsiffror är desto svårare att bedöma. Dels då Apple varit snåla med information om förbokningssiffror för tidigare Iphone-modeller, dels då Iphone X givet sitt extremt höga pris inte är riktigt jämförbar med andra Iphone-enheter. Men för att ge en någorlunda avvägd bild så kan man konstatera att Iphone 6S och 6S Plus tillsammans drog ihop runt 10 miljoner förbokningar under den första helg som enheterna gick att beställa 2015. Några liknande siffror för Iphone 7 finns inte tillgängliga. Man bör hålla i minnet att det handlar om en uppskattning och inget annat. Den som vill ha officiella siffror får vackert vänta på att Apple eventuellt avslöjar något om saken. 

.

.

 

.