Hänvisar till uppgifter från underleverantörer

Analytiker: ”Iphone X-produktionen inte igång ännu”

Apples nya flaggskeppstelefon Iphone X kan bli mer försenad än man tidigare räknat med. Detta enligt Raymond James-analytikern Chris Caso, som hävdar att produktionen av enheten inte ens dragit igång ännu.

Publicerad Uppdaterad

Chris Caso, som är analytiker med spetskompetens på chipp hos finansbolaget Raymond James, hänvisar till samtal med en rad aktörer som ska ha insyn i Apples verksamhet. Bland annat säger Caso att han talat med underleverantörer, som påstår att produktionen av den nya enheten inte lär komma igång förrän framåt mitten av oktober. Om uppgifterna stämmer så är det mer än två månader senare än man först befarat. 

Oklar anledning

Rykten om produktionsproblem har cirkulerat tidigare när det kommer till Iphone X, men så sent som för bara en månad sedan räknade de flesta bedömare kallt med att produktionen av Iphone X åtminstone skulle vara igång i september. I juni handlade snacket om augusti. Med tanke på att man ska kunna lägga en förhandsbeställning på Iphone X så snart som den 27 oktober så är förstås uppgifter om en produktionsstart bara ett par veckor tidigare alarmerande. Apple har inte kommenterat uppgifterna. 

Källa