Annons

Intresset avtar fort

Analytiker skriver ner Apple Watch-prognos

En börsanalytiker gör bedömningen att intresset för Apple Watch avtar fort och skriver därför ner försäljningsprognosen.

Publicerad Uppdaterad

Brad Hargreaves på analytikerfirman Pacific Crest har analyserat googlesökningar, butiksbesök, inventeringar och tredjepartsdata. Han konstaterar att intresset för Apple Watch svalnar fort. För Google-sökningar har till och med antalet sökningar för Apple Watch efter en topp i april fallit till under antalet sökningar för Ipod, en produkt som inte precis tillhör framtiden för Apple.

Bad Hargreaves gör ändå bedömningen att Apple når upp till de 5,5 miljoner sålda enheter man förutspådde i kvartalet april-juni, tack vare ruschen när klockan släpptes. För tredje och fjärde kvartalet skriver han ner försäljningsprognosen till 10,5 miljoner från 11,5 miljoner, och för 2016 till 21 miljoner mot 26 miljoner tidigare.

Apples chefer gråter säkert hela vägen till banken. 5,5 miljoner sålda smarta klockor är troligen mer på ett kvartal än samtliga smarta klockor som sålts från alla tillverkare fram tills dess. Klockan släpps 17 juli i år.

Källa