Annons

Air och HTML5 i Jelly Bean

Android 4.1 får inte Flash

En app skapad med Adobes AIR-plattform, som ska ersätta Flash i Android-mobiler.

Nu avbryter Adobe sitt arbete med att uppdatera Flash Player för Android och den nuvarande Android 4.0 blir den sista versionen av systemet som får Flash-stödet.

Publicerad Uppdaterad

Redan förra hösten meddelade Adobe att man skulle fasa ut Flash för Android-enheter och Flash Play-appen inte skulle uppdateras för att fungera med nya versioner av Googles system, det vill säga  i praktiken ny versioner av systemets webbläsare. Istället skulle man satsa alla resurser på att utveckla den egna AIR-plattformen och man hänvisade även till HTML5.

Man gjorde dock ett undantag och tog fram ytterligare en version av Flash Player för Galaxy Nexus, anpassad till Android 4.0. Men nu är det definitivt stopp, enligt en bloggpostning från Adobe.

Från och med 15 augusti kommer man inte längre att kunna hämta Flash Player från Google Play, om man inte har en telefon eller surfplatta som Adobe redan har certifierat för Flash. En lista över certifierade enheter finns här. Även efter den 15 augusti kommer det att vara möjligt att installera Flash Player på icke certifierade enheter, men då får man hämta någon av de tidigare versionerna ur Adobes arkiv.