Säg hej

Android dörrklocka

Det smarta hemmet har kanske inte slagit igenom som det var tänkt än men en ny Android-ringklocka kan vara ett steg i den riktningen.

Publicerad Uppdaterad

”Hi”, som dörrklockan heter, kör på en modifierad variant av Android Kitkat men den tillhörande appen finns för både Android och Ios. Om man tycker ”Hi” är snygg eller inte är upp till var och en att avgöra, men den avancerade ringklockan har oavsett utseendet en del intressanta funktioner. Den kan känna av rörelse inom en fem meters radie och skicka ett meddelande med live video i 720p och en vidvinkel på 150 grader. Nattetid använder videofunktionen IR-ljus. 

Kameran kan även spela in video när den känner av någon/något och spara videofilen i molnet, fast den funktionen är inte gratis utan bygger på ett abonnemangssystem. Hi har också tvåvägs röstkommunikation, stöd för Blutooth som gör att igenkända användare exempelvis kan låsa upp dörren genom att skriva in ett lösenord i mobilappen och den stödjer simultan anslutning för upp till fyra användare. 

Tack vare att Hi kan integreras med IFTTT och Pushbullet eller IFTTT och Autoremote så kan man även konfigurera dörrklockan med hjälp av appen Tasker

Än så länge är projektet fortfarande på kampanjstadiet. För de som förbeställer kostar Hi 249 dollar (cirka 2050 kronor). Om Hi når Indiegogo-målet på 50000 dollar och övergår i konsumentproduktion i oktober som det är tänkt, så kommer den att kosta 399 dollar (cirka 3300 kronor).

Mer information finns i (den aningen hemska) videon nedanför.  

Källa