Kontrolleras med app

Android-fodral med lysande LED-lampor

Med Cpulse kommer du kunna smycka din telefon rejält.

Publicerad Uppdaterad

För dig som tröttnat på vanliga statiska mobilskal så kan Cpulse kanske vara något att kika närmare på. På gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter försöker skaparna av idén nu samla in pengar för att kunna komma igång med produktionen.

Till skillnad från vanliga mobilskal så är det dock inte baksidan av telefonen som utsmyckas i första hand med Cpulse, utan framsidan. Enheten består nämligen av en framsida med 128 LED-lampor som kan skifta färg. Strömförsörjning och styrning sker genom att fodralet ansluts till USB-porten på mobilen.

Tanken är att telefonens inbyggda sensorer ska kunna användas av en mobilapp som styr LED-lamporna på fodralet. Förutom funktioner för att blinka i takt till musiken, som det alkoholstinna reklamklippet för produkten nedan bland annat visar, så är lamporna även tänkta att kunna användas för att visa tiden samt för att ge information om händelser från Facebook, Twitter, sms, med mera. Du behöver dock inte vika bort LED-fodralet för att kunna styra funktionerna för det, eftersom det även finns pekknappar inbyggda i själva skalet.

Enligt tillverkaren drar dock Cpulse ur ungefär sju procent av batteriet på en telefon efter en timmes användning, så klockfunktionen lär inte gå att använda några längre perioder.

Grundarna av projektet vill få in 350 000 dollar för att Cpulse ska bli verklighet. I skrivande stund ligger den insamlande summan på i sammanhanget ganska blygsamma dryga 2 000 dollar.

Källa