Skjutbart från Blackberry

Androidmobil med tangentbord

Smartphone-pionjären Blackberry siktar på comeback i november. Det sargade bolaget väntas släppa en Androidmobil med fysiskt tangentbord.

Publicerad Uppdaterad

Evan Blass, med Twitterkontot @evleaks, har under de senaste dagarna postat flera uppgifter om mobilen med kodnamnet Venice. Om uppgifterna stämmer med verkligheten handlar det om en Androidmobil med bra prestanda – en 5,4-tums skärm med välvda kanter liknande Samsungs Galaxy S6 Edge och systemchipet Snapdragon 808. Skärmupplösningen uppges vara 2560x1440 pixel och mobilen har 3 Gbyte arbetsminne. Mobilen påminner mycket om den enhet som Blackberry visade på Mobile World i mars.

De senaste versionerna av Blackberrys eget system gjorde det möjligt för utvecklare att relativt enkelt konvertera befintliga Androidappar, men Venice ska vara en riktig Androidmobil med full tillgång till Google Play. Det fysiska tangentbordet – som från starten varit ett kännetecken för Blackberrys mobiler – finns även på den nya Androidluren. Tangentbordet går att skjuta in och dölja under skärmen, så i hopfällt läge blir Venice en helt vanlig pekskärmsmobil.

Blass skriver att mobilen kommer att säljas hos de fyra största operatörerna i USA med start i november. 

Källa