Bakom kulisserna

Apple avslöjar varför appar ratas

I ett för företaget ovanligt infall av öppenhet har Apple avslöjat de vanligaste orsakerna till att appar inte släpps in i Appstore.

Publicerad Uppdaterad

Apple, som i vanliga fall är ungefär lika öppet med vad som pågår bakom kulisserna på deras verksamhet som Nordkorea, har för ovanlighets skull släppt lite information från företagets vardag, närmare bestämt en lista över de vanligaste orsakerna till att appar refuseras. Något som vanligtvis inte ens utvecklaren av appen får veta.

Här finns få chockerande överraskningar eller tecken på maktmissbruk. Den vanligaste orsaken är helt enkelt att apputvecklaren inte försett Apple med tillräcklig dokumentation om appen. Därefter följer orsaker som att appen är buggig, har vilseledande innehåll, namnet matchar inte appens syfte med mera. Den enda punkten som får en att haja till är att 6 procent av de ratade apparna refuseras för att de inte fyller Apples höga krav på användargränssnittet.

Värt att notera är också att övriga orsaker, där ingen enskild orsak står för mer än två procent av refuseringarna, utgör nästan hälften av alla refuseringar.

Källa