Arc blir snabbare

Arc S - Sony Ericssons nya toppmodell

Nu lanserar Sony Ericsson Arc S, en uppföljare till den tidigare flaggskeppsmodellen Arc.

Publicerad Uppdaterad

Skillnaderna mellan Arc S och föregångaren Arc är inte särskilt dramatiska. Hårdvarumässigt är den största skillnaden att processorn har blivit mera kraftfull och den som sitter i Arc S har en klockfrekvens på 1,4 gigahertz. Enligt Sony Ericsson ska det ge en telefon som är upp till 25 procent snabbare.

Trots den högre klockfrekvensen på processorn uppger Sony Ericsson längre batteritid för Arc S än för Arc. 7 timmars taltid och 460 timmar standby, mot 6 timmars taltid och 430 timmar standby.

Mjukvaran är baserad på version 2.3 av Android och flera funktioner känns igen från den uppdatering som Sony Ericsson under förra veckan gick ut med att man skulle släppa för det här årets övriga Xperia-modeller (undantaget Play), bland annat möjligheten att skapa 3D-foton genom att flytta telefonen i sidled samtidigt som telefonen tar flera bilder av motivet.

Mjukvaran till Arc S innehåller även version 2.0 av Facebook Inside, där man kan dela med sig av spel och appar samt låtar som man lyssnar på med fm-radion. Även version 2.0 kommer att ingå i den allmänna uppdateringen.

Music Unlimited och Video Unlimited är musik- och filmtjänster från Sony som i dagsläget inte finns tillgänliga i Sverige. Om Sony bestämmer sig för att lansera dessa här kommer Arc S-användare att få tillgång till dem i mobilen.

Arc S ska börja säljas under fjärde kvartalet i år och en kvalificerad gissning är att priset hamnar omkring 4000 kronor.