Mindre än föregångarna

Archos 32 - Android i fickformat

Efter att ha satsat på allt större modeller kommer Archos nu med en Android-baserad mediaspelare som ryms i fickan.

Publicerad Uppdaterad

Archos har tidigare lanserat Android-enheter med skärmar på 5, 7 och 8 tum, alltså inte särskilt lämpade att stoppa i fickan och ta med sig.

Hos den amerikanska kontrollmyndigheten Federal Communications Commission (FCC) har nu en modell med namnet Archos 32 lämnats in för godkännande. Det är en betydligt mindre mediaspelare med skärmstorleken 3,2 tum. Skärmen är kapacitiv och under den finns touchknappar för navigering samt de vanliga Android-knapparna.

I FCC:s dokumentation finns bilder där spelaren har monterats isär och av bilderna av döma verkar den inte ha någon kamera. Därför kan man anta att det är en rund högtalare man ser på baksidan.

I det "utkast till användarmanual" som lämnats in till myndigheten står att man kan surfa med Archos 32, men bara om man har kopplat upp den via Wlan. Av dokumenten framgår dock att den även är utrustad med bluetooth.

I inledningen till manualen står också att man ska kunna ladda ner och installera Android-applikationer, något som man dock inte går närmare in på. Möjligen handlar det om ett litet urval som kan laddas ned direkt från Archos.

Liksom till Archos övriga mediaspelare kan man köpa till en dockningsstation och på så sätt ansluta den till en större bildskärm. Då kan man också strömma video från exempelvis en dator via Wlan och spela upp det på en tv-skärm.

Det är oklart när Archos 32 ska börja säljas, men produkter som lämnats in till FCC brukar ganska snart dyka upp ute på marknaden.