Läsarna om Ios 7

"Börjar likna Android mer och mer"

På måndagen presenterade Apple nya Ios 7. Här har vi samlat er några av de kommentarer och reaktioner som har kommit in från er läsare.

Publicerad Uppdaterad

Det är få saker som engagerar er läsare så mycket som Apple och Ios. När Cupertinoföretaget presenterade sitt nya och skinande Ios 7, dröjde det inte länge innan kommentarerna började att ramla in på mobil.se.

"Får gratulera till att iOS mer och mer liknar Windows Phone", skriver Headteackers.

Läsaren Jazdah: "Jag tycker också att IOS 7 ser bra ut. Man har ju i princip kopierat Wp8 rakt av!! Känns ju mer som en uppdatering utav Wp8 än IOS!".

För läsaren Hannes Sjölund var det uppenbart att Apple hade hämtat inspiration från annat håll:

"Börjar likna Android mer och mer…", kommenterar Hannes.

Apples vd Tim Cook kallade Ios 7 för "den största förändringen av Ios sedan Iphone introducerades" - något som läsaren Hans Pedersen inte håller med om.

"Apple har tappat det helt. Deras nya PC ser ut som en soptunna, och deras nya operativsystem på mobiler ser ut som en LCD-skärm som skadats av att man tappat den", skriver han. 

"Applåderna är hysteriska och dom har inga höga krav för att applådera", kommentarer läsaren Rickard Kristiansson. 

"Fortfarande gamla låsta Apple", skriver "Boyen7".

Men frågan om vem som har lånat eller stulit från andra när det gäller gränssnitt är mycket mer komplex än vad många tycker, anser signaturen "Von Falle":

"Då Neonode var klart före med olika svepgester för navigering, UiQ och Symbian långt före android och Ios med ikonbaserade menyer och touchskärmar i sig fanns långt före, så är det nog bra att precisera vad man menar i diskussionen "vem tog vad av vem" mellan android och IOS, jag ser båda som vidareutvecklingar av det som redan fanns, med endast små finputsningar att slå sig för bröstet över. Men det kanske beror på hur gammal man själv är?"

Även om många var kritiska till vad Apple hade att visa upp, fanns det även läsare som gillade Ios 7.

"Ojojoj! iOS 7 äger!", skriver Bokka.

"Jahapp, då tror jag inte det blir en HTC eller Samsunglur i höst som jag funderade på", kommenterar Nisse von Hult.

"De nya ikonerna var riktigt fula, men annars ser allt kanon ut:)", skriver läsaren Paulista.

Diskussionen slutar inte här. Vad tycker du om nya Ios 7? Lämna gärna en kommentar!