Begränsat OneNote Mobile finns nu för nedladdning

Nu kan alla som vill testa det senaste Office-programmet som Microsoft anpassat för mobila enheter. Men OneNote Mobile ligger långt från datorversionen.

Publicerad Uppdaterad

OneNote är ett anteckningsprogram där man kan ordna information i form av vanliga anteckningar, handskrivna anteckningar, skisser och bilder på ett sätt som påminner om ett anteckningsblock eller en pärm med flikar för olika ämnesområden. Det är med andra ord ett program som borde lämpa sig väl för en handdator eller mobiltelefon, eftersom man ofta vill kunna göra snabba anteckningar i farten.

Tyvärr känns OneNote i sin nuvarande version inte alls så välutvecklat som mobil-versionerna av till exempel Word och Excel. Man kan visserligen skriva in text och klistra in bilder i sina anteckningar men det är i stort sett allt. Ingen möjlighet till handskrivna bilder eller anteckningar och det man matar in kan bara lagras som en lång rad filer, inga pärmar med flikar som gör att informationen blir lättöverskådlig som i den vanliga datorversionen.

Det som nu kan laddas ner från Microsofts webbplats är visserligen en beta-version, vilket innebär att den inte är helt färdigutvecklad. Samtidigt ska man komma ihåg att beta-stadiet är det sista stadiet innan man släpper ett program och att det sällan tillkommer några störra förändringar efter det stadiet.

Vill du testa OneNote Mobile får du börja med att ladda ner beta-versionen av OneNote till din dator. Det kan du göra via länken nedan. Sedan väljer du Options i Tools-menyn och under fliken Other klickar du på Install OneNote Mobile.

Källa