Project Hera

Bilder på kommande storuppdatering av Android

Google sägs ha en stor uppdatering av Android, kallad Project Hera, på gång. Uppdateringen kan komma att lanseras i juni.

Publicerad Uppdaterad

I Juni håller Google sin utvecklarkonferens I/O, och brukar då traditionsenligt ha en ny version av Android att visa upp. Allt mer tyder nu på att det inte är en liten uppdatering man planerar den här gången, snarare mer en Android 5.0 än 4.5.

Ryktena surrar om en viktig komponent i den nya versionen som går under arbetsnamnet Project Hera. Exakt vad Project Hera ska göra är inte glasklart, men det handlar i alla fall om en integration mellan Chrome och Googlesökningar på datorn med Android med hjälp av HTML 5. ett exempel på hur det kan funka är att du gör en sökning på Google Maps i datorn och automatiskt får med dig resultatet i telefonen.

Androids utseende sägs också få en uppdatering, med plattare design modell Ios. Det cirkulerar diverse skärmdumpar av gmail och kalendern. Vi har plockat upp de som känns mest trovärdiga. Gmail-dumpen är från en anonym Reddit-användare som säger sig vara Google-anställd och bekräftar ryktena om Project Hera. Han påpekar också att dumpen inte är den senaste versionen av grafiken.

Geek.com har postat bilder på den nya kalenderappen, som de hävdar att de själva fått prova på och som går under kodnamnet Timely hos Google. Appen ska bland annat erbjuda möjlighet att få dagliga agendor utskickade som epost.

Källa