Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

7 dagarsbatteri

Bränslecellsutvecklare får miljonstöd av mobiltillverkare

Enligt Intelligent Energy Holdings ska en mobiltillverkare, som vill påskynda utvecklingen av bränslecellsbatterier för mobiltelefoner, investera 7,6 miljoner dollar i projektet.

Publicerad:

11 feb 2016 - 06:00

Uppdaterad:

11 feb 2016 - 06:00

Längre batteritid, det står högst upp på de flesta mobilanvändares önskelista. Även om tekniken har gått fram med stormsteg så var vissa saker bättre förr. En gammal Nokia eller Ericsson-lur kunde utan större problem hålla sig vaken i två dagar utan att behöva besöka ett eluttag. Visst, de hade gröna skärmar som var lika stora som frimärken, och det mest avancerade du kunde göra var att spela ”Snake” eller dylikt, men man kan inte få allt här i världen. Det finns dock ett anonymt mobilföretag tycker dock att det minsta man ska kunna begära är sju dagars batteritid, oavsett hur modern  mobiltelefonen råkar vara. Därför har mobiltillverkaren, enligt Intelligent Energy Holdings, ingått i ett avtal som förhoppningsvis ska resultera i ett kommersiellt bränslecellsbatteri för mobiltelefoner inom två år. 

”Att använda bränslecellsteknik i bärbara enheter ger en lösning på det nuvarande dilemmat med batteritid. Med konsumenter som kräver mer och mer av deras mobiler så har inte batteriinnovation hängt med.”, säger Julian Hughes, ställföreträdande chef för Intelligent Energy Consumers elektroniska avdelning, till Bloomberg Business.  

Hughes säger även att "killer-appen" vore att batteriet räcker i sju dagar. 

Intelligent Energy Holdings var det första företaget att sätta in vätgasteknologi i Londons distinkta svarta taxibilar. Fördelen med vätgas för energiomvandling är att den endast lämnar ifrån sig vattenångor som restprodukt.       

Att använda vätgasteknologi för att driva konsumentelektronik är ingen ny idé. 2003 visade exempelvis Toshiba upp en bärbar prototypdator som hämtade sin kraft från ett bränslecellsbatteri.  

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!