Kör automatiskt i bakgrunden

Captchas ska suga mindre

Google har förbättrat sitt reCaptcha-system för att skilja människor från botar så att du förhoppningsvis ska slippa göra någonting.

Publicerad Uppdaterad

Captchas är lite som Internets svar på säkerhetskontroller på flygplatser. Krångliga, smått förnedrande och infaller alltid när du är småstressad. Särskilt på mobilskärmen är det särskilt frustrerande när man bara snabbt ska avsluta något och plötsligt måste försöka avgöra om den där bokstaven i en förvrängd text är lilla l eller stora i, eller försöka avgöra om en pixlig miniatyrbild på en bensinstation kan räknas som ett butiksfönster.

Syftet med Captchas är att skydda webbsajter från botar som registrerar falska konton och spammar ner forum och liknande. Nu tror sig Google dock ha utvecklat sina algoritmer så mycket att reCaptcha kan avgöra att du är en människa (om du nu är det) bara på hur du rör musen, vilka knapptryckningar du gör med mera medan du är inne på sajten. Bara om algoritmen anser att du uppvisar misstänkt botbetende behöver du i fortsättningen svara på något av Googles förvånansvärt svåra frågor för att kvala in i människosläktet.

Källa