Åtstramningar

Cyanogen säger upp 30

Ett misslyckande med målet att ge ett konkurrenskraftigt alternativ till Googles version av Android har resulterat i nedskärningar hos Cyanogen.

Publicerad Uppdaterad

Företaget har bekräftat att de säger upp trettio anställda, vilket motsvarar cirka 20 procent av den sammanlagda arbetsstyrkan. Men det är inte bara på ”golvet” som företaget förlorar folk. Flera chefer, bland annat produktchefen Dave Herman, har lämnat företaget under de senaste veckorna.

Det sägs att Cyanogen jobbar på en ny inriktning som ska överses av Lior Tal, Chief Operating Officer. Han anslöt till företaget för en månad sedan, efter att ha jobbat för Facebook.

Kirk McMaster, Cyanogens VD, har inte kommenterat uppsägningarna. Han har tidigare försökt sälja in Cyanogen till mobiltillverkare som ett sätt för dem att få alla fördelar som Android kan erbjuda, utan att operativsystemet för den skull är helt uppbyggd kring Googles tjänster som Gmail, Google Play och Youtube. Han är känd för att säga vågade uttalanden som ”Vi försöker att ta Android från Google.” (i en intervju med Wall Street Journal) och ”Samsung kommer att vara slaktade inom fem år.” (i en intervju med Business Insider).

Cyanogen stöds bland annat av Microsoft. Den mest kända mobilen som kör Cyanogen direkt ur lådan är OnePlus One.  

Källa